Italiano

Предстоящи събития

26 септември 2024 г. – Business Agility Bulgaria 2024

Business Agility Conference Bulgaria

Заповядайте на конференцията Business Agility Bulgaria – първото мащабно събитие по Agile и Business Agility в България, на която ще научите за бъдещето на бизнес гъвкавостта. Програмата включва международно признати спийкъри, уъркшопи и изложители.

Какво да очаквате?

Дата и място: 26 септември 2024 г. в престижната зала „Максима Аула“ на УНСС, София.

Спийкъри: 27 лектори, световно признати експерти и С-Level ръководители на водещи компании.

Аудитория: над 450 участници на ръководни позиции от 50+ компании от различни индустрии, включително ИТ, финанси, фармация, маркетинг и други.

Програма: три зали със сесии и уъркшопи, насочени към практическото приложение на методологии за бизнес гъвкавост в различни браншове.

Защо да присъствате?

Конференцията Business Agility Bulgaria е вашият шанс да се вдъхновите от реални примери за иновативен мениджмънт, постигнати резултати и ефективни методологии. Ще имате възможност да създадете ценни контакти, да обмените опит и да научите как да мотивирате екипите си да постигат максимални резултати с по-малко загуби и излишъци.

Закупете вашия билет като посетители с код IDA2024 за 10% отстъпка.

Ако желаете да станете спонсори и изложители на конференцията, да се представите като пионери в областта на бизнес гъвкавостта и да се позиционирате като една от водещите компании в България, свържете се с нас на info@italiangolo.com.

Не пропускайте възможността да бъдете част от това изключително събитие и да допринесете за развитието на бизнес гъвкавостта в България.

Регистрация и допълнителна информация

Повече информация за събитието, програмата и регистрацията може да намерите на официалния сайт на конференцията.

Събитието ще се проведе на английски език.

Минали събития

Global Networking Evening

Global Networking Evening

На 6 юни 2024 г. глобалното нетуъркинг събитие Global Networking Evening събра на едно място бизнес общностите на „Зелен портал“, „Италия зад ъгъла“ и Delarto. 

В изисканата обстановка на Culture Beat Club в София се събраха местни производители, предприемачи, които се интересуват от проучване на партньорства с италиански и международни бизнес дейности и креативни личности, водени от иновациите и сътрудничеството.

Това беше една вечер на сътрудничество, вдъхновение и нови бизнес възможности.

Очаквайте следващото ни нетуъркинг събитие със Зелен портал и Delarto през ноември 2024 г.

Рожден ден на Италия зад ъгъла

Рожден ден Италия зад ъгъла
Италия зад ъгъла стана на 6 години!

Дългоочакваното нетуъркинг събитие по случай 6-ия рожден ден на Италия зад ъгъла, организирано заедно с партньорите ни от Зелен портал, мина повече от успешно!
Благодарим на всички гости, които направиха празника ни необикновен. Получихме много подаръци, цветя и усмивки.
В комфортната обстановка на Social Cafe Bar & Kitchen се събраха представители на различни дейности от България, Италия и много други държави. Гости дойдоха от Бургас специално за събитието. В тази международна атмосфера се обсъдиха разнообразни теми и възможности за сътрудничество. 
Красивата и вкусна торта, любезно предоставена от нашите приятели от Orsetti Pasticceria, направи празника ни съвършен.
Очаквайте скоро новини за следващото ни събитие!

Коледен концерт на Италианска търговска камара в България

Italia dietro l'angolo

Нашите приятели от Италианската търговска камара в България представиха 5-то издание на коледния концерт „Шедьовър на световната опера, по случай Коледните празници“.
Концертът се проведе на 19 декември 2023 г. в Софийска опера и балет под патронажа на Посолството на Италия в София и с участието на Италианския културен институт в София.
Петият „Шедьовър на световната опера, по случай Коледните празници“ продължи традицията на Италианската търговска камара в България да популяризира Made in Italy в културната, артистичната и търговската сфера и да открива нови възможности за подкрепа на отношенията между България и Италия.
Концертът беше дирижиран от диригента Лучано Де Мартино.
Благодарим на Италианска търговска камара в България за магическото преживяване! 

Нетуъркинг вечер на Италия зад ъгъла и Зелен портал

На 23 ноември 2023 г. в бар About Last Night се проведе второто издание на Нетуъркинг вечер на Италия зад ъгъла и Зелен портал.

На ползотворна среща се събраха бизнес общностите на Зелен портал и Италия зад ъгъла.

В международна атмосфера се срещнаха местни производители и творци, италиански предприемачи и представители на различни дейности в България и по света.

Създадоха се много нови запознанства, обмениха се идеи и опит и се обсъдиха нови проекти и бизнес възможности.

Проведе се томбола с награди, осигурени от участниците в платформите на Италия зад ъгъла и Зелен портал и от техните най-близки съмишленици.

Гостите се насладиха на една приятна вечер във ведра атмосфера.

Червено вино и трюфел

Дегустация на вино „Червено вино и трюфел“ 

На 23 октомври 2023 пицария Olio d’oliva Sofia беше домакин на вълнуваща винена дегустация, организирана от 100% Italiano и CentoVini.

На специалната вечер, посветена на виното и трюфела, бяха представени и дегустирани 5 италиански червени вина, типични за различни региони:

  • Барбера д’Алба
  • Валполичела рипасо
  • Марема Тоскана
  • Бароло
  • Брунело ди Монталчино

Вината бяха представени от мастър сомелиер Фабиана Ботан, която ни даде интересна информация за територията и сортовете грозде и ни научи да разпознаваме различните нотки във виното. Интересна допълнителна информация за избите ни даде представителят на BNK Wines, официален вносител на тези вина.

Магията на виното в пицария Olio d’oliva беше съчетана с още един ароматен продукт, характерен за територията на Италия. Това е трюфелът, който заедно с Бароло и Барбера достойно представя регион Пиемонт и района на град Алба. Трюфелът беше акцент в 5-те пици, от които гостите имаха възможност да избират.

Вечерта завърши с уникално тирамису с „трюфел“.

Италианска занаятчийска бира

Birra alla spina vol. 2

На 29 септември от 17:00 до 21:00 ч. магазин Puglia на ул. „Костенски водопад“ 45, София се превърна в бар под звездите.
В центъра на събитието беше италианската крафт бира CRAK.
Най-нетърпеливите и жадни дойдоха още преди 17:00 ч. и веднага си взеха новата бира Oktoberfest от линията After Sauna. Дойдоха и още почитатели на италианската крафт бира, някои от които си поръчаха наливна бира от огромното кенче, а други грабнаха уникалната API Treatment с добавен мед по специална технология, патентована от пивоварна CRAK.
Любознателните научхиха много интересна информация за пивоварната. На място в Камподарсего, провинция Падуа, се произвежда ечемик за бирите и има овощна градина, а сред плодовите дръвчета жужат пчелички. Малка доза от техния мед се добавя по време на охмеляването в най-новата бира на CRAK – API Treatment.
Като комплимент от домакина магазин Puglia се дегустираха традиционни италиански колбаси.
Насладихме се на една чудесна италианска вечер под звездите!
Томбола

🎈10 години Зелен Портал

На 26 юни 2023 г. в бар „Сода“, бул. „България“ 2, под Моста на влюбените отбелязахме събитието 🎂Рожден ден на Зелен Портал“!
Нашият скъп парнтьор Зелен портал стана на цели 10 години!
Заедно с домакина посрещнахме нашите многобройни гости. 💃
Проведохме томбола, наградите в която бяха предоставени от участници в нашия бизнес клуб и партньори. Гостите останаха приятно изненадани от подаръците и се насладиха на питие в приятна компания.  👀
Проведоха се бизнес разговори и се създадоха нови приятелства и партньорства. 🤝
Представители на италианската общност в България също създадоха нови полезни контакти с българските производители и представители на кулинарното съсловие и различни индустрии. 
Всички си тръгнаха с отлично настроение и удовлетворение от тази приятна бизнес вечер. 
Очакваме ви на следващото нетуъркинг събитие на Италия зад ъгъла и Зелен портал на 23 ноември 2023 г. 
Събития

Contemporary Italian Art in Bulgaria

🎨🇮🇹От 8 до 25 юни 2023 г.  пътуващата изложба на съвременни италиански художници Contemporary Italian Art in Bulgaria беше гост в културния център „Бизнесът за Пловдив“. Специален гост на изложбата беше картината на прочутия 🇧🇬български художник Ники Янакиев.
🤩Куратор на изложбата Contemporary Italian Art in Bulgaria беше Fabio D’Achille от Музея за дифузно изкуство Mad Museo d’Arte Diffusa, гр. Латина, регион Лацио. Изложбата бе организирана със съдействието на Alfredo La Salle, Confindustria Bulgaria, Santorelli и Италия зад ъгъла.
CentoVini

Изложение на италиански вина CentoVini

На 22 април 2023 г. в елегантната концертна зала на Централния военен клуб в София се проведе първото издание на екслузивното винено изложение CentoVini, организирано от 100% ITALIANO, бранд на Acifood LTD.

Бяха представени 100 внимателно подбрани вина от цялата територия на Италия. Гостите се запознаха с производителите и усетиха автентичния дух на Италия, разказан на езика на виното.

Опитаха също и италианска занаятчийска бира, а по-любознателните се включиха в майсторски класове за вино и зехтин екстра върджин.

Изложението беше форум за създаване на нови срещи и сътрудничества между италиански, български и чуждестранни предприемачи.

Потопете се и вие за минути в италианския винен свят с нашата статия Изложение за италиански вина CentoVini – Италия в сърцето на София.

Великденски истории

Великденски истории

На 11 април 2023 г. във Vertigo Business Tower в София  се проведе събитието „Великденски истории“, организирано от „Хранкооп“, в партньорство със Зелен портал и Италия зад ъгъла

Гостите на събитието си закупиха вкусни фермерски продукти, пиха органично фермерско кафе, хапнаха домашно приготвени ястия и закупиха великденски подаръци от обширната арт зона с ръчно произведени артикули.

Този ден срещнахме българските гости с италианската традиция. Изненада на събитието беше занаятчийската италианска коломба с лешник и шоколад, любезно предоставена от 100% Italiano – ексклузивни членове на бизнес клуб „Италия зад ъгъла“. Гостите, които дегустираха този сладкиш, похапван от италианците на Великден, останаха очаровани. На следващия ден от 100% Italiano научихме, че и останалите коломби веднага са били запазени и изкупени от нашите гости.

След поредното тържество на вкусната и натурална храна, на изкуствата и занаятите сме заредени с още повече ентусиазъм и очакваме с нетърпение следващото събитие!

Фермерски продукти Хрнакооп Зелен портал Италия зад ъгъла

Трифон и Валентин: СРЕЩАТА

На 14 февруари 2023 г. в модерната диамантена сграда Vertigo Business Tower в София  се проведе дегустация на фермерски продукти, вина, зехтин екстра върджин и италиански сирена. Срещата беше организирана от най-стария фермерски пазар в София, „Хранкооп“, в партньорство със Зелен портал и Италия зад ъгъла

На събитието италианската общност в България има възможност да се срещне директне с българските производители. 

Посетителите с радост дегустираха и си закупиха чиста храна, представена директно от производителите. Оцениха комуникацията на живо с хората, които със старание и любов произвеждат натурални продукти, които да сложим на трапезата си. С интерес слушаха техните истории и научиха повече за производствения процес, за трудностите, радостите и удовлетворението на фермерите.

Всички очакваме с нетърпение следващия празник на вкусната и натурална храна!

Международен ден на почвата

Форум: ПОЧВА

На 5 декември 2022, от 17 ч. в НДК, зала 11 (кино Люмиер) в София се проведе първият национален „Форум: ПОЧВА“, който обедини институции, медии, експерти и водещи екоорганизации по темата за опазване на българските почви като ценен ресурс и основа за живота и здравето на хората. Събитието се организира в партньорство между 8 български еко организации по случай Световния ден на почвите, и е част от мащабното световно движение за опазване на почвата Save Soil („Спасете почвата“).

ПОЧВА е организиран от кооперация „Хранкооп – София“, асоциация „Ноу тил и залесяване България“, фондация „Корен“ с партньори фондация „ЕкоОбщност“, ЕС „За Земята“, Гората.бг, сдружение „ДоброЖънци“, Горичка, Зеленият отбор на България.

Събитието беше отразено със съдействието на Зелен портал и Италия зад ъгъла в ролята им на медийни партньори.

Нетуъркинг

Нетуъркинг вечер с Италия зад ъгъла и Зелен портал

На 18 ноември 2022 г. се проведе Нетуъркинг вечер с Италия зад ъгъла и Зелен портал. Събитието стана повод да отбележим и VII Седмица на италианската кухня по света в партньорство с Италианска Търговска Камара в България.

В зимната градина на винения бар Wine o’clock се срещнаха общностите на Италия зад ъгъла, Зелен портал и Италианска Търговска Камара в България. Италианските предприемачи, опериращи на територията на България, се срещнаха с българските производители, като по този начин се поставиха основите на едно ново приятелство между България и Италия.

По време на вечерта се създадоха нови партньорства и се откроиха нови теми за бъдещите събития на Зелен портал и Италия зад ъгъла.

Cena Dantesca

Дантева вечеря

На 27 ноември 2021 г. от 19:00 ч. в кулинарната академия HRC се проведе вечеря по повод VI-та Седмица на италианската кухня по света.

За вечерята, организирана от Академията на италианската кухня – Делегация София, пристигна директно от Италия прочутият шеф Шади Хазбун, звезда на италианската телевизия RAI 1. Избраната тема беше по случай 700 години от смъртта на Данте Алигиери и гостите бяха отведени на едно уникално кулинарно, литературно и историческо пътешествие през погледа на „Божествена комедия“.

Вселенска вечеря

На 21 октомври 2021 г. в живописната зала „Консерватория“ на ексклузивния Hyatt Regency в София се състоя Вселенската вечеря, организирана от Академията на италианската кухня – Делегация София и делегата Пенка Нешева. 
Уникалното меню на тема „Гората и под гората. Кестени, гъби, трюфели, горски плодове в регионалната традиционна кухня“ бе приготвено от шеф Сами Флавио и остави гостите без думи. 
Как протече вечерята можете да прочетете тук.

Летни бели вина и аромати

След невероятния успех на дегустацията на 6️⃣ именити червени вина от Северна до Южна Италия нашите приятели от Olio D’oliva и 100% Italiano продължиха серията от пътувания, пълни с емоции.
На 28 юни 2021 се насладихме на летните аромати на 7️⃣ бели вина от Сицилия и Фриули Венеция Джулия, два региона, които са много различни помежду си и в тях се раждат изключителни вина.
Тръгвайки от Етна, минахме през крайбрежните райони на Сицилия, за да усетим морското ухание, и накрая се озовахме в полите на Алпите. Всяко от вината, които опитахме е със свой собствен характер и разказва уникални и впечатляващи истории.
От Olio d’oliva Sofia ни увериха, че приготвят за нас още вълнуващи италиански събития.

Именити червени вина от Северна до Южна Италия

🍷На 26 април 2021 г. в пицария Olio D’oliva се проведе дегустация на италиански вина, организирана от 100% Italiano.
На прекрасна обиколка из винените райони на Италия🇮🇹 от север на юг опитахме 6 вина от характерни италиански и странстващи🛵 сортове грозде и се научихме да откриваме различни нюанси: на виолетки, хумус, италианска вишна, рози🌹. Усетихме и минералния вкус на сирата, отглеждана в Сицилия.
За завършек нашите домакини ни бяха приготвили плата с невероятни италиански колбаси и сирена.
Очакваме с нетърпение следващите дегустации и италиански събития в Olio d’oliva Sofia.