Нетуъркинг събитие – 10 години Зелен портал

На 26 юни 2023 г. отпразнувахме 10 години от създаването на Зелен портал, платформата за местни производители, която е в неразривно партньорство с Италия зад ъгъла.

Празникът беше отбелязан с нетуъркинг събитие в приятния бар „Сода“ в София.

На събитието присъстваха партньори и приятели на двете платформи с цел изграждане на една взаимопомагаща си и взаимоподкрепяща се общност от представители на български, италиански и чуждестранни дейности.

Вечерта започна с освежаващ дъждeц.

На чаша вино и почерпка с вкусни хапки, домашни мъфини и баница, предложени от Зелен портал и Италия зад ъгъла, се проведоха интересни разговори, направиха се нови запознанства и се създадоха бизнес контакти.

В официалната част Йоана, основателката на Зелен портал, приветства с добре дошли многобройните гости и обясни основните цели на организацията. Приоритет е подпомагането на местните производители да откриват нови пазари. На нетуъркинг събитията, организирани от Зелен портал и Италия зад ъгъла, те могат да се срещат с нови дейности както от България, така и от Италия и други чужди страни, и да обменят контакти, знания, опит и идеи. От друга страна, чрез дигиталното съдържание в техните профили на онлайн платформата те достигат до повече клиенти.

От ключово значение за Йоана е партньорството с Йорданка от Италия зад ъгъла, която я следва неотлъчно през тези 10 години, изпълнени с най-различни преживявания и нови приятелства. Това беше и акцент в думите на Йорданка. Според нея добрият и верен партньор е важно условие за развитието на един успешен бизнес. Да имаш доверен поддръжник е безценно. Поддръжник, който не само те подкрепя и вдъхновява, но и вярва и се вълнува от твоето израстване и ти дава нови идеи и стимул да вървиш уверено напред.

Зелен портал и Италия зад ъгъла

Снимки: Джузепе Унгаро

Официалната част беше закрита с томболата с награди, осигурени от партньори, съмишленици и участници в платформите на Зелен портал и Италия зад ъгъла. Ръководителите на тези дейности бяха представени пред аудиторията и изтеглиха печелившите.

Томбола

Снимки: Джузепе Унгаро

Подаръците от томболата бяха любезно предоставени от:

●Хранкооп е първият хранителен кооператив в България, който обединява малки производители и потребители на чиста храна. Негова основна цел е предоставяне на достъп до чиста храна на хората в големите градове. Основни дейности на Хранкооп са организирането на фермерски пазари, фестивали и събития и кооперативните доставки. Производителите, които участват на пазарите, са малки семейни ферми, предлагащи собствената си продукция. Организират се тематични събития свързани с храната, здравословния начин на живот, родителството и културата, някои от които в партньорство със Зелен портал и Италия зад ъгъла.

Ралица и Ники от Хранкооп предоставиха 5 кошнички с фермерски продукти.

●   Hands and Friends е малка семейна изба. Техните лозя се намират на 450 метра над морското равнище, на най-високото място в Сунгурларската долина, известна открай време с отличните си вина. Отглеждат лозя, които са подходящи за местния климат и почва. Създадено от техните ръце, за да му се насладят с наздравици с близки и приятели, виното им е свежо и наситено.

Галя от Hands and Friends предостави 2 бутилки вино.

●  Sully Naturals е козметичен бранд, основан и вдъхновен от природата и грижата към себе си и близките. Представя натурални сапуни, грижа за устните и аксесоари за баня. Изработката на сапуните се базира върху старите традиционни методи, към които са добавени модерни знания за масла, билки и глини. Ароматите идват единствено от етерични масла, а оцветителите от глини, активен въглен, куркума или минерална мика. Сапуните възвръщат мекотата и еластичността на кожата.

Севдалина от Sully Naturals предостави комплект натурален сапун и балсам за устни.

●  100% Italiano се занимава с внос на висококачествени италиански продукти директно от Италия. Подбират се внимателно малки семейни производители и винарски изби. Акцент в портфолиото на бранда са висококачественият зехтин екстра върджин, специално произведен за тях от собствените им маслинови насаждения в регион Лацио. В магазина, помещаващ се в пицария Olio d’oliva, може да се намери богат избор от висококачествени вина, представящи цялата територия на Италия.

Карло и Фабиана от 100% Italiano предоставиха 6 бутилки италианско вино.

Междувременно дъждът спря. Гостите и домакините продължиха да се наслаждават на вечерта до настъпването на заключителния момент. Заедно изгасихме 10 свещички с пожелание за още много успехи и срещи с приятели.

10 години Зелен портал с Италия зад ъгъла

Снимки: Джузепе Унгаро

Не закъсняха и положителните отзиви и въпросите кога ще бъде следващото събитие на Зелен портал и Италия зад ъгъла. Ведрата и приятелска атмосфера, акцентът върху участниците в платформите и ангажиментът на домакините да ги представят и запознаят с другите бизнес представители са част от успеха на събитието по повод 10-годишнината на Зелен портал и на Нетуъркинг вечер с Италия зад ъгъла и Зелен портал от 18 ноември 2022 г.

Вдъхновени от позитивните думи и уверени, че са на прав път в изпълнението на мисиите си, Италия зад ъгъла и Зелен портал обявиха датата на следващото събитие. Отбележете си 23 ноември 2023 г. в календарите, за да не пропуснете едно ново нетуъркинг събитие с много изненади, приятни емоции и бизнес възможности.

Рожден ден Зелен портал с Италия зад ъгъла

Снимки: Джузепе Унгаро

Бъдете информирани за следващите СЪБИТИЯ!

Вижте италианските дейности в клуб Италия зад ъгъла

Следвайте ни и на нашите страници във Facebook и Instagram.

Абонирай се за

Италия зад ъгъла

Loading
Loading
Loading