Нетуъркинг вечер с Италия зад ъгъла и Зелен портал

На 18 ноември 2022 г. се проведе Нетуъркинг вечер с Италия зад ъгъла и Зелен портал. Събитието стана повод да отбележим и VII Седмица на италианската кухня по света в партньорство с Италианска Търговска Камара в България.

В зимната градина на винения бар Wine o’clock – едно скрито кътче, напомнящо на Венеция с нейните канали и мостове – се срещнаха общностите на Италия зад ъгъла, Зелен портал и Италианска Търговска Камара в България. Италианските предприемачи, опериращи на територията на България, се срещнаха с българските производители, като по този начин се поставиха основите на едно ново приятелство между България и Италия.

Нетуъркинг

Зелен портал, Италия зад ъгъла и Италианска Търговска Камара в България заедно. 

За да благодарим на нашите членове и партньори за тяхното доверие и подкрепа, отворихме едно българско вино от местния сорт „Гергана“, едно розе от емблематичния „Мавруд“ и едно червено вино Sicilia DOC – автохтонен сорт грозде от Сицилия.

На всички гости предложихме плата със сирена и колбаси, които поръчахме от нашия любезен домакин Wine o’clock, и пицети от партньорите ни от Италианска Търговска Камара в България и сладкарница „Орсети“.

Нетуъркинг

Нашият комплимент за гостите

В тази приятелска атмосфера бяха обсъдени теми за сътрудничество между българските производители и представителите на италианската общност. Обща тема на разговор бяха съвременните технологии за автоматизация, тяхното прилагане в селското стопанство и възможностите за обмен между България и Италия в тази област.

От своя страна представителите на италианската общност, сред които също и вносители, дизайнери, различни производители и ресторантьори, представиха дейността си на свои български колеги и потенциални партньори.

Нетуъркинг

Обсъждаме нови проекти и партньорства

Към всички тях се присъединиха нашите чуждестранни приятели, които са в непрекъснато търсене на нови интересни места и продукти – както български, така и италиански. Те също се насладиха на италианския аперитив и се сдобиха с нови места за посещение и продукти за дегустация.

Нетуъркинг

Обсъждане на сътрудничество между България и Италия

По време на вечерта се очертаха нови партньорства и се откроиха нови теми за бъдещите събития на Зелен портал и Италия зад ъгъла.

Опитът, придобит на това наше първо събитие, е безценен. Доказахме, че напредък се постига със задружност и взаимна подкрепа и работим върху нови вълнуващи събития.

Нетуъркинг

Подаръците от нашите гости: български фермерски продукти и кантучини и лимончело, директно донесени от Италия

Бъдете информирани за следващите СЪБИТИЯ!

Вижте кои са производителите в общността на Зелен портал.

Вижте италианските дейности в клуб Италия зад ъгъла

Следвайте ни и на нашите страници във Facebook и Instagram.

Абонирай се за

Италия зад ъгъла

Loading
Loading
Loading