Social Café Bar&Kitchen – италиански стил на живот в София

Много обичаме италианския стил на живот.

Да започнем деня си с кроасан и капучино на крак в местния бар и да чуем неминуемото Buona giornata! („Хубав ден!“) ни дава енергия до обяд.

Фиксираното меню с включена чаша вино ни отпуска и придава допълнителен нюанс на обедната ни почивка.

Не пропускаме и шотчето следобедно кафе… Литваме и отмятаме задачите една след друга. До дългоочаквания край на работния ден.

Аперитивът с приятели е едно необикновено преживяване. Дълъг момент, интервал от време, скоба. Един бял лист, който след първото „Наздраве“ се превръща в картина, рисувана от всеки с различна боя: с обичан коктейл, бира или чаша вино с мехурчета. Споделените преживявания, смехът и веселата глъчка правят картината триизмерна.

Любими са ни вечерите, отредени на пица в компания.

Беше ни обхванала носталгия и тъга по нашия италиански живот, докато един ден не открихме Social Café Bar&Kitchen в София. Установихме, че в това голямо пулсиращо сърце на самата „Витошка“ можем да намерим ритъма на живот, който имаме в Италия. И да го забавим, както на нас ни харесва.

Следете СЪБИТИЯТА с италианско участие.

Разгледайте италианските дейности в клуб „Италия зад ъгъла“.

Social Cafè Bar&Kitchen

Снимки: Италия зад ъгъла

Оттогава не пропускаме сутрешната закуска с прясно изпечен кроасан и чаша пухкаво капучино. 

Озоваваме се неусетно на изпълнените с разнообразни туристи римски площади и ни се ще да останем там. Ех, долче вита…

Cappuccino в Social Cafè Bar&Kitchen и Рим

Снимки: Италия зад ъгъла

В обедната почивка често си похапваме от любимата паста карбонара, болонезе или фрути ди маре с чаша вино според сезона. През лятото ни се иска един по-лек обяд и тогава си поръчваме салата с чаша просеко. Знаем, че в Social Café Bar&Kitchen е много голям шанса да срещнем и някои от нашите италиански приятели. Тогава обядът преминава неусетно във весело бъбрене и се оказва твърде кратък. Придобили енергия от вкусните ястия и ведро настроение след приятната италианска среща, се връщаме към работния ритъм, който ще нарушим за следобедното кафе.

В Social Café Bar&Kitchen то идва директно от Милано. На специалното кафе C House Cafè Milano се наслаждават хора по цял свят, от Италия и Франция през Индия до ексклузивните салони на Бахрейн, Катар и ОАЕ. От съвсем скоро в България то може да се опита само в Social Café Bar&Kitchen.

След чашката ароматно кафе отиваме на шопинг в модните бутици на Милано.

Eat Meat Connect

Снимки: Италия зад ъгъла

И ето го нашият любим момент от деня, скобата, за която вече ви споменахме: негово величество АПЕРИТИВЪТ! Приключваме работа, заключваме всички тревожни мисли някъде там далеч от нас и бързаме към бялото платно, което и тази вечер ще нарисуваме с шарени бои. От бира до изискан коктейл, щрихите са разнообразни, а около нас се чува всякаква реч: посетителите са от всякакви националности. Social Café Bar&Kitchen ври и кипи.

Струва ни се, че сме в района на заведенията покрай канала в района Навили (Navigli) в Милано.

Коктейл в Social Cafè Bar&Kitchen

Снимки: Италия зад ъгъла

Оставаме тук и за вечеря. Освен вкусната пица и изпитаната паста, в менюто се сменят оригиналните рецепти на шеф Николай Генадиев, главна движеща сила на всички заведения от веригата на Social (Mezza, Briciole и Social Café Bar&Kitchen), шеф Мирко от Торино и голям екип от изключителни професионалисти: ризото, талята, карпачо, морски дарове… изборът винаги е труден.

Пица в Social Cafè Bar&Kitchen

Снимка: Италия зад ъгъла

Ще ви кажем под секрет, че честичко си поръчваме и бъргър.

Бъргър Social Cafè Bar&Kitchen

Снимки: Италия зад ъгъла

Ще се учудите ли, ако ви споделим, че сме любители на сладките моменти? А ако ви кажем, че обожаваме десертите в Social Café Bar&Kitchen? Семифредото е топ, да не говорим за ръчно приготвените какаови каноли с пистакио, рикота и портокал. Луди сме и по уникалните авторски десерти: Валрона, шоколадов тарт, милфьой с матча… и много други. След като опита емблематичната за Social Café Bar&Kitchen ванилова панакота със супа от ягоди, една от нас беше готова да запее италианска оперна ария. Е, за благото на останалите не го направи. Оставяме тази привилегия на музикалните групи, които гостуват в специално обособеното пространство за целта.

В края на вечерта можем да направим цяла изложба от картини, нарисувани с незабравимите преживявания в Social Café Bar&Kitchen.

Следете СЪБИТИЯТА с италианско участие.

Разгледайте италианските дейности в клуб „Италия зад ъгъла“.

Още вдъхновяващи италиански истории ще намерите в нашия блог Италия разказва.

Абонирай се за

Италия зад ъгъла

Loading
Loading
Loading