Study in Italy

Study in Italy

Представители на едни от най-добрите италиански университети идват в София за изложението Study in Italy 2023

На 14 октомври 2023 г. в СТЦ Интерпред ще се проведе единственият специализиран форум за висше образование в Италия. Събитието е напълно безплатно – необходима е предварителна регистрация.

За поредна година консултантска агенция за образование в чужбина „Скай Лайнс“ организира единствения специализиран форум за висше образование в Италия – Study in Italy 2023. В изложението ще се включат някои от най-престижните учебни заведения от Апенините. Събитието ще се проведе на 14 октомври (събота) 2023 г. от 10:00 до 18:00 часа в СТЦ Интерпред, София.

Събитието е безплатно, но е нужна предварителна регистрация.

В основната изложбена зала посетителите ще имат възможност лично да се запознаят с представителите на университетите участници и да получат информационни материали. Всеки дошъл ще може да научи повече за италианската образователна система, специалностите на английски и италиански език, условията за прием и подготовката за кандидатстване, възможностите за стипендии и финансиране на обучението, подробности за студентския живот в Италия и много други.

Основен партньор на събитието е „Конфиндустрия България“ – сдружение, включващо 250 предприятия. Присъстващите ще могат да се запознаят и с кариерните възможности за развитие в италиански компании след завършване.

За медийната подкрепа ще има грижа „Италия зад ъгъла“.

Всички регистрирали се за събитието ще имат възможността да участват в томбола за 2 двупосочни билета до Рим, осигурени от aвиокомпания ITA Airways!

Освен лични срещи, програмата включва и презентации на отделните висши учебни заведения, които ще се провеждат паралелно в отделна зала. Може да разгледате програмата тук.

„Нивото на академична подготовка в Италия е високо, а страната стои като стожер във висшето образование. Таксите пък се определят най-често според доходите на семейството. Въобще страната е сред най-социалните дестинации за висше образование. Италия е много история, много архитектура, добра храна, повече слънце. Затова всеки, който се интересува, може да посети изложението и да научи повече за университетите и специалностите на „Ботуша“, сподели Димитър Александров, управител на агенция „Скай Лайнс“.

Списъкът с участници включва едни от най-добрите държавни и частни учебни заведения в Италия:

  • Politecnico di Milano – лидер в обучението по архитектура и инженерни науки в Европа;
  • Universita Cattolica del Sacro Cuore, завършен от бившия председател на Еврокомисията – Романо Проди;
  • Университетът на Венеция – Ca’Foscari, известен като първото бизнес училище в Италия и второто в Европа;
  • IULM University, Milano – единственият италиански университет, специализиран в областта на комуникациите и чуждите езици;
  • Две от водещите академии за мода, дизайн и визуални комуникации в Италия – Istituto Europeo di Design и Nuova Academia di Belle Arti (NABA);
  • Американският частен университет John Cabot в Рим;
  • University of Padova – най-старият университет след Болонския, основан през далечната 1222 г.
  • Гост на изложението е и центърът за езиково обучение LinguaViva, който организира курсове за изпитите по: архитектура, медицина, дизайн, инженерни науки в Италия.

Разгледайте детайлно всички участници на сайта на събитието.

Събитието е подходящо за кандидат-студенти за бакалавърски и магистърски програми, за младежи, които искат да продължат своето образование в чужбина, както и за такива, които все още не са се ориентирали накъде да се насочат след завършване на средното си образование. По време на изложението специални консултанти ще отговарят на въпроси и ще дават информация както за висше образование в чужбина, така и за езикови курсове, ваканции, средно образование в чужбина.

Study in Italy Fair е традиционно събитие, което се организира от 2012 година насам и събира на едно място представители на едни от най-добрите италиански университети. Целта е присъстващите да могат лично да се срещнат, да зададат своите въпроси и да получат информационни материали за висшето образование на в Италия. По време на миналогодишното издание присъстващите на събитието бяха над 900 души.

„Скай Лайнс” е специализирана агенция за образование в чужбина. Нашите програми обхващат езикови курсове, средно образование и висше образование в чужбина. Вече близо 30 години помагаме на българските ученици и студенти да се ориентират в полето на образованието зад граница и да направят възможно най-добрия избор за своето бъдеще. В областта на обучението зад граница сме в състояние да предложим голямо разнообразие от образователни програми на международно признати пансионни училища и университети в Европа и САЩ, езикови ваканции за деца и езикови курсове за възрастни. Целта ни е да консултираме клиентите си според индивидуалните им предпочитания, за да изберем най-правилния за тях път на развитие в сферата на науките.

Бъдете информирани за следващите СЪБИТИЯ!

Вижте италианските дейности в клуб Италия зад ъгъла

Следвайте ни и на нашите страници във Facebook и Instagram.

Абонирай се за

Италия зад ъгъла

Loading
Loading
Loading