Предстоящи италиански събития

Cena Dantesca

Дантева вечеря

На 27 ноември 2021 г. от 19:00 ч. в кулинарната академия HRC ще се проведе вечеря по повод VI-та Седмица на италианската кухня по света.

За вечерята, организирана от Академията на италианската кухня – Делегация София, ще пристигне директно от Италия прочутият шеф Шади Хазбун, звезда на италианската телевизия RAI 1. Избраната тема е по случай 700 години от смъртта на Данте Алигиери и гостите ще бъдат отведени на едно уникално кулинарно, литературно и историческо пътешествие през погледа на „Божествена комедия“.

Необходима е предварителна резервация!

Минали италиански събития

Вселенска вечеря

На 21 октомври 2021 г. в живописната зала „Консерватория“ на ексклузивния Hyatt Regency в София се състоя Вселенската вечеря, организирана от Академията на италианската кухня – Делегация София и делегата Пенка Нешева. 
Уникалното меню на тема „Гората и под гората. Кестени, гъби, трюфели, горски плодове в регионалната традиционна кухня“ бе приготвено от шеф Сами Флавио и остави гостите без думи. 
Как протече вечерята можете да прочетете тук.

Летни бели вина и аромати

След невероятния успех на дегустацията на 6️⃣ именити червени вина от Северна до Южна Италия нашите приятели от Olio D’oliva и 100% Italiano продължиха серията от пътувания, пълни с емоции.
На 28 юни 2021 се насладихме на летните аромати на 7️⃣ бели вина от Сицилия и Фриули Венеция Джулия, два региона, които са много различни помежду си и в тях се раждат изключителни вина.
Тръгвайки от Етна, минахме през крайбрежните райони на Сицилия, за да усетим морското ухание, и накрая се озовахме в полите на Алпите. Всяко от вината, които опитахме е със свой собствен характер и разказва уникални и впечатляващи истории.
От Olio d’oliva Sofia ни увериха, че приготвят за нас още вълнуващи италиански събития. 

Именити червени вина от Северна до Южна Италия

🍷На 26 април 2021 г. в пицария Olio D’oliva се проведе дегустация на италиански вина, организирана от 100% Italiano.
На прекрасна обиколка из винените райони на Италия🇮🇹 от север на юг опитахме 6 вина от характерни италиански и странстващи🛵 сортове грозде и се научихме да откриваме различни нюанси: на виолетки, хумус, италианска вишна, рози🌹. Усетихме и минералния вкус на сирата, отглеждана в Сицилия.
За завършек нашите домакини ни бяха приготвили плата с невероятни италиански колбаси и сирена.
Очакваме с нетърпение следващите дегустации и италиански събития в Olio d’oliva Sofia.